Kramer begint aan zijn olympische missie

Aangepast

Het schaatsseizoen is pas een maand voorbij, maar nu al heeft Sven Kramer het vizier gericht op de komende winter. Over 297 dagen staan namelijk de Olympische Spelen op het programma. En dus staat alles in het teken van Kramers olympische missie: drie keer goud in Pyeongchang.

Kramer begint aan olympisch seizoen

En wie weet is er zelfs nog meer mogelijk. Want naast de 10.000 meter, 5.000 meter en ploegenachtervolging heeft de 30-jarige schaatser ook de olympische 1.500 meter in zijn hoofd.

"Niks is onmogelijk, maar of het reƫel is, is iets anders", aldus Kramer. "Ik moet doen waar ik goed in ben en een bonus zou leuk zijn."

Of dat betekent dat Kramer, net als vorig seizoen, het grootste gedeelte van de wereldbekerwedstrijden zal overslaan, is nog de vraag. "Er kan nog van alles gebeuren het komende half jaar. Ik denk dat ik alles ga rijden. Toch moet ik kijken wat op dat moment het beste is."

Olympisch seizoen begonnen voor Lotto-Jumbo

Geen zilver of brons

Kramer benadrukt dat hij nog geen exacte planning van de winter kan geven. "Alles staat in het teken van de Olympische Spelen, dus het is nog te vroeg om te oordelen over andere toernooien. Ik doe niet mee voor zilver of brons in Pyeongchang, ik ga alleen maar voor goud."

"Het is begin april, ik laat me verrassen", vertelt Kramer. "Eigenlijk heb ik mijn handen al vol aan die tien kilometer. Wanneer ik tevreden ben? Als ik drie gouden medailles terug meeneem uit Zuid-Korea."