Tijn lakt nagels in het Glazen Huis ANP

Paus Franciscus heeft de apostolische zegen verleend aan de ernstig zieke Tijn uit Hapert. De paus heeft de jongen ook een borstkruis en een foto van zichzelf gestuurd, meldt Omroep Brabant.

Franciscus was benaderd door de Nijmeegse pastoor Johan Flapper. Hij raakte eind vorig jaar onder de indruk van Tijn en zijn nagellakactie. De 6-jarige jongen haalde tijdens de inzamelingsactie Serious Request van 3FM 2,6 miljoen euro op voor zieke kinderen door nagels te lakken.

Tijn is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Hij heeft hersenstamkanker.

Zegen

Het staatssecretariaat van de Heilige Stoel in Vaticaanstad reageerde met een brief op het verzoek van de Nijmeegse pastoor. "Zijn Heiligheid begeleidt de kleine Tijn met gebed en vertrouwt hem toe aan de voorspraak van Maria, troosteres der bedrukten. Van harte verleent de Heilige Vader de kleine Tijn en zijn familie, Zijn apostolische zegen."

De ouders van Tijn laten Omroep Brabant weten dat ze de actie van de pastoor waarderen, maar dat ze geen behoefte hebben aan persoonlijk contact met hem.

Twee weken geleden kreeg Tijn een onderscheiding van het Rode Kruis vanwege zijn succesvolle inzamelingsactie. Als dank voor zijn bijzondere inzet gaf de hulporganisatie hem het Kruis van Verdienste.

STER reclame