EPA

Tegenstanders van de Franse presidentskandidate Marine Le Pen zijn in Parijs slaags geraakt met de politie. Ze probeerden gisteravond bij een concertzaal te komen waar het Front National, de partij van Le Pen, een verkiezingsbijeenkomst hield.

Volgens correspondent Frank Renout trokken de demonstranten door de straten rond de concertzaal. Ze hadden onder meer vuurbommen en ijzeren staven bij zich. De politie hield de betogers tegen en zette traangas in om de menigte uiteen te drijven. De confrontatie duurde zo'n twee uur.

Rellen bij verkiezingsbijeenkomst Le Pen

In de zaal zelf ging de bijeenkomst van het Front National gewoon door. Tijdens de toespraak van Le Pen rende een activiste met ontbloot bovenlijf het podium op. Ze werd snel afgevoerd.

Tegenstanders gaan zich roeren

Zondag is de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Renout merkt dat de spanning toeneemt. "Steeds meer mensen realiseren zich dat Marine Le Pen nog nooit zo dicht bij een overwinning is geweest. Ze staat er nog steeds goed voor in de peilingen. Haar tegenstanders beginnen zich nu te roeren."

Morgen is er in Parijs een grote protestbijeenkomst tegen het Front National. Voor vrijdag zijn in heel Frankrijk betogingen tegen Le Pen gepland.

Volgens verschillende peilingen maakt Le Pen een goede kans om de eerste ronde van de presidentsverkiezingen te winnen. In de tweede ronde nemen de twee kandidaten die in de eerste ronde de meeste stemmen kregen het tegen elkaar op.

STER reclame