Het terrein van het modderevenement in Amersfoort Facebook / Mudrun Fun

Een modder-hardloopevenement in Amersfoort is op het laatste moment afgelast omdat er kieviten broeden op het terrein. De organisatie van de Mudrun Fun in de wijk Vathorst ontdekte de vogels gisteravond en concludeerde dat er daardoor vandaag niet gerend kan worden.

Een paar honderd mensen zouden meedoen aan het evenement, ook kinderen. De bedoeling was dat ze een parcours zouden lopen met modder, obstakels en een waterglijbaan. Het was de vijfde editie van het evenement.

Gisteren leek er nog niets aan de hand; tot de organisatie erop werd geattendeerd dat er vogels aan het broeden waren. De kievit is een beschermde inheemse diersoort en neemt al jaren in aantal af. Volgens de organisatie was het daardoor onverantwoord om het evenement te laten doorgaan, ondanks de vergunningen die al door de gemeente waren afgegeven.

Boos

Op de Facebookpagina van de Mudrun Fun reageren veel deelnemers boos en teleurgesteld, vooral vanwege de late afzegging. Veel deelnemers lagen al op bed toen het nieuws werd bekendgemaakt en ontdekten vanmorgen pas dat er niet kon worden gerend.

Het is nog onduidelijk of de deelnemers hun geld terugkrijgen of dat er een nieuwe datum wordt gepland. De organisatie zegt dat de consequenties "momenteel nog niet te overzien zijn".

STER reclame