Vettel wint, Verstappen schiet van de baan in Bahrein

Aangepast op
Getty Images

Sebastian Vettel is winnaar geworden van de Grand Prix van Bahrein. De Duitser van Ferrari bleef de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor. Max Verstappens race op Sakhir viel in de twaalfde ronde in duigen door een remprobleem.

Vettel en Verstappen kozen na de start het 'schone' linkerdeel van de baan. Dat bleek de juiste keuze; Vettel remde in de eerste bocht Hamilton uit, Verstappen pakte ten koste van Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen twee posities.

Räikkönen werd door Felipe Massa zelfs naar plek zeven verwezen. De Fin kon de Williams pas na 8 ronden terugpakken. De top-5, met de van pole vertrokken Bottas op kop, was toen al bijna uit beeld.

1/3Sebastian Vettel op weg naar de zege in Bahrein AFP
2/3Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit ANP
3/3Uitslag GP van Bahrein NOS

Vettel ging na 11 ronden als eerste de pit in, een ronde later gevolgd door Verstappen. Bij de Red Bull-coureur ging het daarna mis. Hij ging in de bocht met weigerende remmen rechtdoor; einde race.

Vettel neemt over

Vettel had goed gegokt: nadat Carlos Sainz en Lance Stroll met een crash de safetycar op de baan hadden gebracht en de Mercedessen beide ook snel de pit hadden opgezocht, was hij de nieuwe leider in de race.

Ferrari timede ook Vettels tweede stop uitstekend. Hamilton ging pas later naar binnen, waar hij ook nog eens 5 seconden moest wachten vanwege het ophouden van Ricciardo bij de eerste bandenwissel. De Brit kreeg de tweede plaats cadeau van Bottas, maar Vettel bleef buiten bereik.

Uitslagen GP Bahrein