NOS WielrennenAangepast

Wild tevreden met twee WK-medailles

Wild: heb het maximale eruit gehaald

Met twee medailles keert Kirsten Wild terug van de WK baanwielrennen in Hongkong. Na het zilver op het omnium op vrijdag, werd ze vandaag derde op de puntenkoers. Alleen de scratch leverde geen eremetaal op. "Ik had natuurlijk gehoopt op drie keer goud, maar ik denk dat ik tevreden mag zijn."

In 2015 werd ze juist op de scratch nog wereldkampioen en vorig jaar won ze zilver op dat onderdeel. "In de scratch had er misschien meer ingezeten, maar in het omnium en op de puntenkoers heb ik het maximale eruit gehaald."

Op de puntenkoers ging het bijna mis voor Wild. Na een ronde of dertig ontsnapte ze aan een valpartij aan de binnenkant van de baan. "Er was niet veel plek. We hingen tegen elkaar aan en ik bleef nog net overeind."

Kirsten Wild ontsnapt aan een valpartij tijdens de puntenkoers

Daarmee leken haar kansen verkeken, maar Wild knokte zich toch nog naar het podium. "Er zaten wat schoonheidsfoutjes in. Meer dan dit zat er niet in. Ik heb een paar keer gedacht dat het verloren was, dus ik mag blij zijn met deze bronzen plak."

Nu de WK op de baan achter de rug zijn, richt Wild zich weer op de weg. "Ik rijd binnenkort eerst de WorldTour-wedstrijd in Yorkshire, gevolgd door een etappekoers in China en daarna vlieg ik door naar Amerika." Tijd voor rust is er voorlopig nog niet. "In juni ga ik het even rustig aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl