NOS WielrennenAangepast

Bos: misschien is het tijd om te stoppen

Theo Bos twijfelde na zijn uitschakeling op de kilometer tijdrit op de WK baan of hij geen punt achter zijn carrière moet zetten. "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Misschien is het nu wel tijd om te gaan."

Bos twijfelt over toekomst na vroege uitschakeling op WK

Bos werd in 2005 wereldkampioen op dit onderdeel, maar kwam in Hongkong niet verder dan de zestiende tijd. Hij reed 1.02,024. Daarmee kwam hij bijna een seconde tekort voor een plaats in de finale. "De klok liegt nooit en een gat van 1,6 seconde met de nummer een is heel erg groot. Ik ben op dit moment niet goed genoeg. Dat is de realiteit."

Geen reuzensprongen

"Ik ben 33. Ik ga geen reuzensprongen meer maken en het gat met de wereldtop - zeker op de sprint - is onoverbrugbaar. Sprinten vind ik eigenlijk het mooiste aan baanwielrennen en dat niveau ga ik zeker niet meer halen."

De vijfvoudig wereldkampioen hakt de knoop nu nog niet door. "Vorig jaar reed ik nog naar het zilver op de kilometer en nu kom ik er bij lange na niet aan te pas. Ik ga kijken naar wat ik afgelopen half jaar heb gedaan en wat ik kan verbeteren."

Theo Bos verlaat WK-baanwielrennen via zijdeur

Vanaf volgende maand rijdt hij een half jaar keirin in Japan. "Misschien hangt de vlag er daarna wel anders bij en loopt het dan wel heel erg goed."

Volgend jaar zijn bovendien de WK baan in Apeldoorn. "Dat zou een mooi laatste doel kunnen zijn", zegt Bos. "Maar er zijn vijf, zes sprinters in Nederland die ontzettend hard rijden, dus ik moet me ook nog maar eens zien te plaatsen."

Een overzicht van de baancarrière van Theo Bos

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl