RTR

In Guinee is een illegale dierentuin vol zeldzame dieren ontmanteld. Een kolonel van het Guinese leger had de 33 dieren gevangen voor de verkoop, onder meer krokodillen, papegaaien, een serval, bavianen, schildpadden en een chimpansee.

Er wordt in Guinee veel geld verdiend aan de illegale dierenhandel. Niet alleen ivoor en huiden van exotische dieren worden verkocht, ook levende exemplaren van zeldzame soorten worden verhandeld door criminele bendes.

De dierentuin werd opgespoord tijdens een onderzoek van vier jaar door een natuurorganisatie, Interpol en het ministerie van Milieu van Guinee. Tijdens invallen op twee plekken werden drie mensen opgepakt, de kolonel meldde zich later bij de politie.

Roestige kooien

De dieren werden gehouden in roestige kooien die vaak te klein waren. De chimpansee was ondervoed en werd bovendien alleen gehouden, terwijl chimpansees in groepen leven.

Vrijheid voor dieren illegale dierentuin

Veel van de dieren zijn inmiddels vrijgelaten in een nationaal park. Uitzondering zijn enkele dieren die niet inheems zijn, zoals struisvogels en een paar schildpadden.

Ook de chimpansee moet eerst in quarantaine, om aan te sterken en er zeker van te zijn dat hij geen ziektes kan overdragen.

STER reclame