Vorige week ontsnapte PSV in de 93ste minuut aan een gelijkspel tegen Willem II. Tegen ADO Den Haag ging het in de extra tijd juist mis voor de koploper; uit een counter bezorgde Wesley Verhoek ADO de eerste zege bij PSV in dertig jaar: 1-0.

PSV had voor rust de overhand. Balasz Dzsudzsák zag een schot gekeerd door Gino Coutinho en schoot een keer naast. Orlando Engelaar kreeg de bal twee keer in kansrijke positie voor de voeten, maar was niet alert. ADO kreeg nauwelijks ruimte voor de counter.

PSV speelde na rust een stuk slordiger. ADO rook zijn kans, maar na een schot van Frantisek Kubik en een kopbal van Ramon Leeuwin luwde het offensiefje weer. PSV bleef daarna ongevaarlijk.

In polonaise de bus uit

Volgens Verhoek had ADO de zege te danken aan het repertoire van de Haagse volkszanger John Medley.

"Vlak voordat we in Eindhoven aankwamen zei ik: 'gooi ons geluknummertje ('Groengeel Hart', red.) er effe in'. We gingen in polonaise de bus uit", aldus Verhoek.

Ontspannen groep

"Vroeger kwamen we hier altijd op een heel andere manier naar toe. PSV is natuurlijk geen Excelsior hè. Misschien is PSV wel de best voetballende ploeg van Nederland. Deze groep is echter zo ontspannen."

"En iedereen doet mee, ook de trainer. Je had ons moeten zien toen we aankwamen. Haagse Johnny Medley stond aan, wij in polonaise door de bus. En dan nog winnen ook, prachtig."

Luid toeterend vertrok de ADO-bus vervolgens uit Eindhoven. Met ongetwijfeld Johnny Medley in de cd-speler.

STER reclame