Marko Vejinovic (l) op de bank bij Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

De stille aftocht van Vejinovic en Gustafson bij Feyenoord

Vorig seizoen waren Marko Vejinovic en Simon Gustafson samen nog goed voor 38 competitieduels op het middenveld van Feyenoord. Een jaar later is hun inbreng geslonken tot slechts vier duels. Het welbekende, maar daardoor niet minder pijnlijke zijspoor is daar.

De voor miljoenen overgekomen Vejinovic mocht tegen Go Ahead Eagles (8-0) een kwartier voor tijd nog even aanrukken van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Zijn laatste speelminuten daarvoor waren toevallig ook tegen de Eagles, waar Feyenoord in november tegen de eerste competitienederlaag aanliep. Vejinovic kreeg bij afwezigheid van Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi in Deventer zijn enige basisplaats in de eredivisie.

Marko Vejinovic in actie voor Feyenoord

Dat hij, een middenvelder die bij Heracles Almelo en Vitesse toch zijn sporen heeft verdiend, in de pikorde inmiddels lager staat dan de weinig indruk makende Renato Tapia en de allrounder Bart Nieuwkoop, moet pijn doen bij de 27-jarige Amsterdammer.

Wat ook illustratief is: in de bijna twee jaar dat Vejinovic nu speelt bij Feyenoord, maakte hij nog geen enkel competitiedoelpunt. In zijn laatste seizoen in Arnhem maakte hij er tien.

Voor Vejinovic is er bij Feyenoord geen plaats meer.

NOS-commentator Arman Avsaroglu

Een vertrek uit de Maasstad lijkt dan ook onvermijdelijk voor de man die zich in zijn eerste seizoen bij Feyenoord nog in de selectie van Oranje speelde. Al blijft het opvallend stil rondom het 'kamp Vejinovic'.

Geen toekomst

Zijn zaakwaarnemer wil niets zeggen over de toekomst van Vejinovic bij Feyenoord. "Dat zijn vragen die hijzelf moet beantwoorden", klinkt het.

NOS-commentator Arman Avsaroglu is duidelijker: "Vejinovic komt niet meer aan de bak. Voor hem is er geen plaats meer. Misschien geven ze hem in de voorbereiding nog een kans, maar dat denk ik niet."

Marko Vejinovic in zijn tijd bij Vitesse

"Hij is mentaal niet sterk genoeg", vervolgt Avsaroglu. "In de voorbereiding speelde hij zo nu en dan fantastisch, maar het komt er gewoon niet uit."

"Hij vertelde ook dat hij voor zijn basisplaats in de Europa League tegen Zorja Loegansk erg nerveus was. Daarbij had hij veel last van de doodsbedreigingen die hij vorig jaar winter kreeg na de serie nederlagen."

Simon Gustafson

Gustafson

Net als Vejinovic is ook Gustafson totaal uit beeld bij Van Bronckhorst en dat terwijl de 22-jarige Zweed vorig jaar bij zijn aantreden nog zo'n goede indruk maakte. "Misschien is hij niet zo goed als we allemaal dachten", concludeert Avsaroglu.

"Van Bronckhorst zegt steeds dat Gustafson in een moeilijke fase zit. Ik denk dat anderen gewoon beter zijn. Als Tonny Vilhena vertrekt, zullen ze bij Feyenoord niet zeggen dat ze zijn opvolger al in huis hebben."

Oktober 2015: Gustafson, Zweeds talent van Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl