NOS VoetbalAangepast

Matchwinner Leemans viert feest: hiervoor ben ik naar VVV gekomen

Feest bij spelers VVV-Venlo na promotie

Het zijn bijzondere dagen voor VVV-Venlo. Vrijdagavond werd promotie naar de eredivisie afgedwongen en maandag kan het feest volledig losbarsten in Venlo als de titel kan wordt veroverd.

"Dit soort wedstrijden zijn nooit de mooiste wedstrijden", zegt trainer Maurice Steijn. "Het was wel heel spannend. In de eerste helft kon ik die spanning nog niet zien aan mijn spelers, we hadden daar misschien wel 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Maar in de tweede helft werd het door een tegengoal en drie wissels na blessures toch nog spannend."

'Nu nog kampioen worden'

Twee jaar op een rij slaagde trainer Maurice Steijn er niet in de Limburgers terug te brengen op het hoogste niveau, maar in zijn derde seizoen lukte hem dat wel. "We hebben met een heel bescheiden budget in drie jaar tijd een goede ploeg opgebouwd", zegt Steijn. "Nu willen we het seizoen compleet maken door kampioen te worden."

Als VVV maandag wint van FC Emmen en Jong Ajax punten verspeelt bij Jong PSV, zijn de Venloërs ook kampioen van de Jupiler League.

'Geen geloof'

Het duel in Waalwijk leek uit te draaien op 1-1, maar in blessuretijd maakte Clint Leemans de winnende treffer. "Eerlijk gezegd had ik er geen geloof meer in", bekende Leemans, die ook de 0-1 voor zijn rekening nam. "Het was billen knijpen op het einde. Iedereen vindt dat we moesten promoveren, dus daarom was de druk extra hoog."

Uit een vrije trap schoot Leemans zijn ploeg naar de eredivisie. "De bal lag voor een rechtspoot. Maar Opoku stapte over de bal heen en ik zag hun keeper al gaan. Ik schoot de bal in zijn hoek en hij viel mooi binnen. Dit is geweldig."

PSV

De 21 jaar oude Leemans verhuisde vorig jaar van PSV, waarbij hij in het tweede speelde, naar Venlo. "Hiervoor ben ik naar VVV gekomen", aldus Leemans. "Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen, vooral vandaag met twee goals."

Matchwinner Leemans dolgelukkig na promotie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl