Verstappen baalt na problematische tweede training

Aangepast op
Max Verstappen na de tweede training in Bahrein ANP

Max Verstappen kende een problematische tweede training in Bahrein. Hij had problemen met de bodemplaat van zijn bolide. Daardoor stond Verstappen lang in de pits en kon hij slechts achttien rondes rijden.

De Red Bull-coureur zette de achtste tijd neer, maar was wel sneller dan in de eerste training (1.32,245 om 1.33,566). Sebastian Vettel zette in beide trainingen de snelste tijd neer.

Ik ben nog niet tevreden over de auto. Het voelt nog niet optimaal.

Max Verstappen

"Het was een slechte dag. Ik heb veel te weinig gereden, zegt Verstappen. "Ik ben nog niet tevreden over de auto. Het voelt nog niet optimaal. Het is wel verrassend dat Daniel Ricciardo redelijk dicht op de top zit."

Verstappen gaf na de training uitleg over de problemen met zijn auto. "Ik reed over een t-wing van een Mercedes-coureur en dat beschadigde de vloer van m'n auto." De t-wing is het kleine dwarsvleugeltje boven de motorkap. "We hebben heel veel tijd verloren. De bodem van de auto was zo beschadigd dat reparatie lang duurde."

Horner baalt van t-wing

"Dat ding heeft voor 50.000 euro aan schade aangericht en Max' training verknald. Wat mij betreft moeten ze dat meteen verbieden, die vleugeltjes. En dat zeg ik niet omdat wij er geen een hebben", zegt hij met een knipoog. "Maar ach deze dingen gebeuren. Max had pech dat hij net op de verkeerde plek op het verkeerde moment was."

"We gaan vanavond nog de data van de auto's bekijken en zien of we daar winst kunnen boeken. Morgen wil ik vooral rondjes maken in de laatste vrije training. En dan zien we wel in kwalificatie waar we staan. Normaal gesproken wordt het de derde startrij voor ons, maar we moeten nog wel aan de bak", zegt Verstappen.

'Leercurve steil omhoog'

Teambaas Christian Horner is optimistischer dan Verstappen. "Het was een overwegend positieve dag, vooral Ricciardo was productief. De auto lijkt goed te liggen hier. Beter dan op vorige circuits."

"We proberen op weg naar Barcelona een flinke update door te voeren, maar daar kan ik weinig over vertellen", zegt Horner mysterieus. "Verstappen viert daar z'n eerste jaar bij ons. Ik ben nog steeds verbaasd over z'n leercurve. Het gaat steil omhoog. Het was ook heel knap hoe hij omging met de problemen tijdens de kwalificatietraining in China."

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein begint morgen om 17.00 uur. De race start zondag ook om 17.00 uur en is te volgen via het liveblog op NOS.nl en in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Uitslag eerste training GP Bahrain