Manchester United viert de 0-1

Goede uitgangspositie United ondanks late tegentreffer

Manchester United lijkt op weg naar de halve finales van de Europa League. United, dat de UEFA Cup/Europa League nimmer won, speelde gelijk bij Anderlecht: 1-1. De return in Manchester is volgende week.

United was al zes Europese wedstrijden ongeslagen en kreeg voor rust de beste kansen. Een inzet van Zlatan Ibrahimovic werd moeizaam gestopt door doelman Rubén, waarna Jesse Lingard de paal raakte.

• Reuters
    Henrikh Mkhitaryan heeft Manchester United op 0-1 gezet
  • Reuters
    Isaac Kiese Thelin in duel met Eric Bailly
  • Reuters
    Jose Mourinho is halverwege de eerste helft niet tevreden

Na een knappe redding van Rubén op een schot van Marcus Rashford werd de rebound wel benut: Henrik Mkhitaryan tikte van dichtbij raak.

In de mindere tweede helft zeilde een volley van Mkhitaryan naast en stuitten Marouane Fellaini en Paul Pogba op Rubén. Leander Dendoncker kopte uit het niets de 1-1 binnen.