Twitter / Kaylyn Davis

De man die hardhandig uit een vliegtuig van United Airlines is gezet, heeft twee tanden verloren en een hersenschudding en een gebroken neus opgelopen. Dat heeft zijn advocaat gezegd op een persconferentie. Hij kondigde aan dat hij namens zijn cliënt, David Dao, waarschijnlijk een rechtszaak aanspant. Over de hoogte van een schadeclaim deed hij geen uitspraken. 

De advocaat, Thomas Demetrio, voegde eraan toe dat Dao, een arts van 69, inmiddels is ontslagen uit het ziekenhuis maar dat hij nog een operatie zal moeten ondergaan.

Demetrio zei dat Dao hem heeft verteld dat wat hem is overkomen in het vliegtuig beangstigender was dan zijn vlucht uit Vietnam, in 1975. Een dochter van Dao zei op de persconferentie dat de familie geschokt is door het incident, ook doordat de beelden wijdverspreid zijn. "Wat er met mijn vader is gebeurd, zou met geen enkel mens mogen gebeuren", zei ze. 

Dao werd afgelopen zondag op de luchthaven van Chicago met geweld uit zijn stoel gehaald en door het gangpad van het toestel gesleurd. Er moesten passagiers uit omdat de vlucht overboekt was. Niemand wilde vrijwillig het toestel verlaten, waarna United willekeurig mensen aanwees. Dao weigerde zijn plek te verlaten en dat leidde er uiteindelijk toe dat het luchthavenpersoneel hard ingreep. 

Na de gang van zaken aanvankelijk te hebben verdedigd, heeft United inmiddels excuses aangeboden. Advocaat Demetrio zei dat zijn cliënt die excuses aanvaardt, maar dat ze niet oprecht waren. Het bedrijf zou ertoe zijn overgegaan omdat United door het incident slecht in het nieuws was. 

STER reclame