Alonso laat GP Monaco schieten voor Indy 500

Een opmerkelijk bericht uit de Formule 1. Dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso niet gelukkig is met de teleurstellende prestaties van de McLaren is een understatement. Nu heeft de Spanjaard zelfs besloten de Grand Prix van Monaco te laten schieten. 

In plaats van Monte Carlo reist Alonso eind mei af naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Indy 500.

Fernando Alonso voorafgaand aan de GP van Australiƫ. AFP

De Spanjaard heeft groen licht gekregen van zijn ploeg McLaren en motorenleverancier Honda om op die dag in de Indy 500 van start te gaan. De 35-jarige Alonso zal in de beroemde race voor het Andretti-team uitkomen.

Of Alonso meteen tot de favorieten behoort, valt te betwijfelen: "Ik heb nooit in een Indycar gereden en nooit op een dergelijk circuit. Maar ik denk dat ik het snel onder de knie heb. Ik heb heel wat Indy-races op tv gezien."

Mooi rijtje

Alonso kan de eerste wereldkampioen in de Formule 1 worden, die de Indy 500 op zijn naam schrijft sinds Jacques Villeneuve in 1995. 

Ook Jim Clark (1965), Graham Hill (1966), Mario Andretti (1969) en Emerson Fittipaldi (1989 en 1993) wonnen zowel de Indy 500 als de wereldtitel in de Formule 1.

Twee keer mocht een Nederlander zijn lippen zetten aan de fles melk, die de winnaar van de Indy 500 traditioneel te beurt valt. Arie Luyendijk was in 1990 en 1997 de beste.