NOS NieuwsAangepast

Kamer: straf school die geen homo-les geeft

De Tweede Kamer wil dat het kabinet scholen gaat bestraffen die hun leerlingen geen homovoorlichting geven. De hele Tweede Kamer, met uitzondering van VVD, SGP en FvD, steunde een motie daartoe van SP-Kamerlid Van Dijk. 

Hij wil dat scholen die consequent weigeren om seksuele diversiteit onder de aandacht van leerlingen te brengen een financiële sanctie krijgen of dat er bestuurlijk wordt ingegrepen. Van Dijk denkt dat de voorlichting bijdraagt aan de bestrijding van discriminatie.

Verplicht

Volgens de Inspectie van het Onderwijs wordt op 20 procent van alle basis- en middelbare scholen geen onderwijs over homoseksualiteit gegeven, terwijl dat sinds 2012 wel verplicht is. 

De Tweede Kamer wil ook dat lessen over homo-acceptatie in het mbo verplicht worden. Zo'n veertig procent van de roc's geeft die nu niet. 

De VVD stemde tegen beide voorstellen. Volgens Kamerlid Yesilgöz wil de partij de onderwijsinspectie niet voor de voeten lopen. Bovendien zegt de VVD liever het lesaanbod in zijn geheel een keer onder de loep te nemen dan er een onderdeel uit te lichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl