NOS NieuwsAangepast

Na een dag ruim 100.000 aanmeldingen voor extra trekking Staatsloterij

Binnen een dag hebben zich al meer dan 100.000 mensen gemeld bij de Staatsloterij om mee te doen aan de extra trekking op 27 mei. 

Gistermiddag maakte de Staatsloterij bekend dat er een eenmalige bijzondere trekking komt voor deelnemers die tussen 2000 en 2008 een of meerdere keren meespeelden. De kans op een prijs was toen kleiner dan werd beloofd, omdat prijzen in die periode ook op loten konden vallen die niet verkocht waren.

Wie zich misleid voelt, kan zich melden bij Staatsloterij. Inmiddels hebben ruim 100.000 mensen dat dus al gedaan. "Dat is boven verwachting veel", zegt woordvoerder Jan Driessen. "De campagne is nog niet eens begonnen. Die begint morgen pas. De aanmeldingen nu komen enkel en alleen door de publiciteit."

Van de Kansspelautoriteit mag de trekking geen gratis trekking heten, omdat er wel iets tegenover staat: "Als een deelnemer meedoet verklaart hij of zij dat de Staatsloterij eventuele schulden tegenover hem of haar heeft voldaan en dat hij of zij in deze kwestie niets meer te vorderen heeft van de Staatsloterij."

Speciale trekking

De speciale trekking van eind mei is bedoeld voor mensen die daadwerkelijk benadeeld zijn. Wie kan aantonen dat hij in die periode meerdere keren heeft meegespeeld, kan maximaal vier loten krijgen. 

Als je dat niet kunt bewijzen, kun je alsnog maximaal 2 loten krijgen. Het gaat om wederzijds vertrouwen, aldus de Staatsloterij. Het is bijna niet te controleren wie er echt heeft meegespeeld.

De trekking vloeit voort uit een akkoord tussen de Staatsloterij en de stichting Staatsloterijschadeclaim, die de belangen behartigt van gedupeerden. Die overeenkomst kost de Staatsloterij naar eigen verwachting meer dan 30 miljoen euro. Zo'n zeven miljoen mensen zouden in de betreffende periode hebben meegespeeld. Een klein deel daarvan krijgt een vergoeding, de anderen kunnen zich aanmelden voor een gratis lot voor een speciale trekking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl