Marten Foppen Dolfinarium

Marten Foppen, die afgelopen week werd geschorst als directeur van het Spoorwegmuseum, heeft mogelijk ook gesjoemeld bij het Dolfinarium. Daar was hij tot 2015 directeur. NRC schrijft dat op basis van interne e-mails die het OM in 2016 in beslag heeft genomen. Foppen zou huurgelden voor het Dolfinarium op zijn eigen rekening hebben laten betalen.

De e-mails bevatten correspondentie tussen Foppen en zijn zwager, een Noorse broeder. De broeders, een sekte, hielden twee keer bijeenkomsten in het Dolfinarium en Foppen stuurde daarvoor een factuur van 8500 euro. Dat bedrag moest worden overgemaakt op een rekening die niet van het Dolfinarium was. 

De directeur van het Dolfinarium bevestigt tegenover de NOS dat er een factuur van het dierenpark is gevonden waarop het privérekeningnummer van Foppen stond. Of die factuur ook daadwerkelijk betaald is, is niet bekend. Het Dolfinarium is gisteren, naar aanleiding van de berichtgeving over de schorsing van Foppen bij het Spoorwegmuseum, met een intern onderzoek begonnen. 

Spoorwegmuseum

Marten Foppen wordt volgens de pretparkenwebsite Looopings beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling bij het Utrechtse Spoorwegmuseum. Hij zou geld van het museum hebben gebruikt voor feestjes. Ook zou hij het bedrijf van zijn vrouw opdrachten hebben toegespeeld.

Foppen is sinds 2015 de baas van het Spoorwegmuseum. Daarvoor werkte hij 25 jaar bij het Dolfinarium, waarvan zes jaar als directeur.

STER reclame