AFP

Een vluchtelingenkamp bij de Noord-Franse kustplaats Duinkerke is voor een groot deel afgebrand na rellen. Volgens de brandweer zijn zeker tien mensen bij de branden gewond geraakt. 

De opstootjes zouden gistermiddag zijn ontstaan na een conflict tussen Koerden en Afghanen in het kamp, waarbij een mes werd getrokken. Bij de opstootjes raakten zes mensen gewond. Later brak op verschillende plekken tegelijkertijd brand uit, waarbij alle 300 houten huisjes in vlammen opgingen. 

De Franse politie legt een verband tussen de brandjes en de rellen, maar de exacte oorzaak moet nog worden onderzocht. De 1000 tot 1500 bewoners van het kamp zijn in een noodopvang ondergebracht. 

Vluchtelingenkamp in vlammen na rellen

Het vluchtelingenkamp in het dorp Grande-Synthe was eerst een tentenkamp. Artsen zonder Grenzen heeft er houten huisjes neergezet. De Franse autoriteiten hadden al aangekondigd dat het kamp binnen afzienbare tijd zou worden ontruimd. 

De omstandigheden bij Grande-Synthe zouden nog slechter geweest zijn dan in het illegale kamp in Calais dat vorig jaar oktober werd ontruimd. Veel migranten die in de zogenoemde 'jungle van Calais' zaten, zijn daarna naar het kamp bij Duinkerke gegaan.

STER reclame