NOS NieuwsAangepast

Woedende passagiers voorkomen uitzetting Nigeriaan op KLM-vlucht

Boze passagiers op een KLM-vlucht hebben de uitzetting van een man naar Nigeria voorkomen. Het gebeurde vorige week woensdag op Schiphol in een toestel dat op het punt stond om naar Lagos te vliegen. 

KLM bevestigt dat er een opstootje is geweest en dat de geboeide man daarom uit het vliegtuig is gehaald. 

Te zien is dat meerdere passagiers met hun mobieltje filmen en naar de marechaussee en bemanning schreeuwen. "You are not going with us!", zegt iemand. Waarom ze hem niet in het vliegtuig willen hebben, wordt niet helemaal duidelijk.

Kinderen

Een bemanningslid vraagt de mensen weer te gaan zitten, maar ze weigeren. "Dit is ons vliegtuig", zegt een stewardess nog, maar haar woorden lijken de man die in haar gezicht schreeuwt niks uit te maken.

Daarna wil de stewardess kinderen naar een andere plek in het vliegtuig brengen, omdat die volgens haar bang zijn. Maar de reizigers voorkomen dat ze bij hen kan komen.

Aan het einde van het filmpje is te zien dat de man het toestel wordt uitgeleid. Of hij op een andere vlucht naar Nigeria is gezet, kan KLM niet zeggen. Ook de reden van zijn uitzetting is niet bekend.

De marechaussee zegt dat de gezagvoerder vanwege de veiligheid heeft besloten de uitzetting niet door te laten gaan. Op een later moment gaat de marechaussee een nieuwe poging doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl