Russinnen niet te stoppen bij WTA-toernooien

Aangepast
Anastasia Pavljoetsjenkova EPA

Anastasia Pavljoetsjenkova heeft haar lievelingstoernooi voor de vierde keer op haar naam geschreven. De als tweede geplaatste Russin won het toernooi van Monterrey in stijl door met 6-4, 2-6, 6-1 de nummer een van de wereld Angelique Kerber te verslaan.

De 25-jarige Pavljoetsjenkova boekte in 2010 op het Mexicaanse hardcourt haar eerste toernooizege ooit. Vervolgens was ze de beste in 2011 en versloeg ze in 2013 Kerber in de finale.

Dit keer leek de Duitse, na de verloren eerste set, orde op zaken te stellen. In het derde bedrijf kwam ze er echter niet meer aan te pas en moest ze na een kleine twee uur de Russin feliciteren.

Kasatkina zegeviert in duels der tieners

Ook in Charleston ging er een Russin met de titel aan de haal. De 19-jarige Darja Kasatkina pakte in haar eerste finale direct de hoofdprijs door Jelena Ostapenko uit Letland te kloppen: 6-3, 6-1.

Darja Kasatkina AFP

De even oude Ostapenko, die haar derde finale speelde, maakte in de eerste set nog een break ongedaan (3-3), maar was in het vervolg kansloos en wacht nog altijd op haar eerste titel.

Kasatkina kreeg na de finale op Twitter opvallend veel felicitaties van collegaspeelsters.