NOS VoetbalAangepast

Van Boekel baalt mee met Willem II

Van Boekel: baal mee met Willem II

Pol van Boekel en zijn assistent Nicky Siebert misten bij PSV-Willem II (5-0) een glaszuiver doelpunt van Thom Haye. Het schot van de middenvelder van Willem II ging via de lat ruim over de lijn. "Het schot was zo hard, onmogelijk voor mij te zien en mijn assistent stond rond de 16-meterlijn en kon het ook niet zien", aldus Van Boekel.

Haye erkende dat hij niet zeker wist dat hij had gescoord. "Ik kan me voorstellen dat het vanuit het oogpunt van de scheidsrechter moeilijk te zien was, maar de assistent kan het beter zien", zei Haye. 

Net als Lampard

De goal van Haye riep herinneringen op aan de goal van Frank Lampard tegen Duitsland op het WK van 2010. Ook die zuivere treffer werd niet geteld. Haye kent zijn klassiekers: "Die van Lampard was nog ruimer over de lijn, maar wel een vergelijkbare situatie."

Manuel Neuer probeert de inzet van Frank Lampard te stoppen op het WK van 2010. De bal ging over de lijn, maar de goal telde niet.

"Bij twijfel geen goal", zei Van Boekel verder. "Maar het is 2017, dus ik kreeg via de bank van Willem II al snel de informatie dat het een goal was. In de kleedkamer zagen we ook zelf dat het een goal was. Ik baal met Erwin van de Looi mee. Fijn dat hij wel begrip had voor de situatie."

Doellijntechnologie

Van de Looi wist vanaf de bank ook niet meteen zeker dat het een goal was. "Niet te zien voor mij, maar ik had wel gelijk het gevoel dat het een goal was", zei de Willem II-trainer.

Voor Van Boekel is het missen van een doelpunt andermaal de bevestiging dat doellijntechnologie nodig is op alle velden. "Iedereen wil het, maar het moet wel kunnen worden bekostigd."   

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl