Marco van Ginkel en Andrés Guardado maken een dansje na de 2-0 voor PSV

PSV verslaat Willem II na arbitrale misser

PSV heeft thuis met 5-0 gewonnen van Willem II, maar door een arbitrale misser ontkwamen de Eindhovenaren voor rust aan een achterstand. Door de averij van Feyenoord bij PEC Zwolle staan de Eindhovenaren nog vijf punten achter op de koploper en vier op Ajax, dat op 23 april bij PSV op bezoek komt.

Willem II werd in de eerste helft een zuivere goal onthouden toen de bal na een pegel van Thom Haye via de lat achter de lijn plofte. Arbiter Pol van Boekel en assistent Nicky Siebert misten de treffer en lieten doorspelen.

Duel tussen Funso Ojo (l) en Marco van Ginkel (r)
  • NOS
    Ook op deze onscherpe foto is te zien: de bal van Thom Haye was duidelijk over de doellijn
    Dries Wuytens valt in de 26ste minuut uit bij Willem II

In blessuretijd van de eerste helft telde de eerste goal van PSV wel. Nicolas Isimat-Mirin kopte raak uit een corner van Andrés Guardado en drukte het overwicht van de thuisploeg daarmee uit in een voorsprong.

Na rust kreeg PSV na vermeend hands van Darryl Lachman geen penalty, maar een corner. De protesten verstomden toen Marco van Ginkel uit die hoekschop inkopte.

Nadat Willem II via Elmo Lieftink en Obbi Oulare dicht bij 2-1 was geweest, nam PSV afstand door knappe schoten van Gastón Pereiro, Guardado en Van Ginkel.