Kiki Schippers
NOS NieuwsAangepast

Annie M.G. Schmidtprijs voor lied 'Er spoelen mensen aan'

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs heeft Er spoelen mensen aan gekozen tot het beste theaterlied van het afgelopen seizoen. De makers, cabaretière Kiki Schippers en gitarist Rolf Verbaant, kregen in theater Bellevue in Amsterdam de bijbehorende buste van Annie M.G. Schmidt en 3500 euro.

Frits Spits reikte de prijs voor het lied over de vluchtelingencrisis uit tijdens de dertigste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Het winnende lied is volgens de jury "beeldend geschreven met zinnen die als kreten in de lucht staan en in herinnering blijven. Het is een lied dat ons deelgenoot maakt van een afschuwelijke gebeurtenis".

Cameretten

Cabaretière en liedjesmaakster Kiki Schippers won in 2014 zowel de Publieksprijs als de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Haar eerste avondvullende programma werd lovend ontvangen. Op de radio is ze geregeld te horen in programma’s als Spijkers met Koppen.

Genomineerd

De andere genomineerde liedjes voor de Annie M.G. Schmidtprijs waren Solidariteit van Jan Rot (die vorig jaar won met Stel dat het zou kunnen), Moeder van Alex Roeka, Wonderlijk van Simone Kleinsma, Als tijd niet bestaat van Flip Noorman en SM-lied van Maarten Ebbers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl