NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verspeelt punten in Zwolle

Koploper Feyenoord heeft voor het vijfde jaar op rij averij opgelopen bij PEC Zwolle. Na vier nederlagen werd ditmaal de schade beperkt gehouden tot een 2-2 gelijkspel, maar daardoor slonk de marge met Ajax tot slechts één punt.

  • ANP
    Feyenoorder Eljero Elia baalt als spelers van PEC Zwolle de 1-0 vieren
  • Pro Shots
    Trainer Ron Jans viert de snelle voorsprong met doelpuntenmaker Queensy Menig
  • Pro Shots
    Bram van Polen juicht na zijn goal tegen Feyenoord
  • ANP Pro Shots
    Karim El Ahmadi (r) in duel met PEC Zwolle-speler Django Warmerdam
  • ANP Pro Shots
    Steven Berghuis viert de gelijkmaker tegen PEC Zwolle
  • ANP
    Giovanni van Bronckhorst coachend langs de lijn in Zwolle

PEC zette in het eerste kwartier twee kansen om in evenzoveel doelpunten. De van Ajax gehuurde Queensy Menig omspeelde doelman Brad Jones en schoof de bal beheerst in het doel. Bram van Polen rondde een mooie aanval af met een bekeken schot in de verre hoek.

Flink wat kansen voor Feyenoord

Feyenoord was aangeslagen, maar veerde op nadat Steven Berghuis de spanning had teruggebracht na een mooie actie op de rechtervleugel. De Rotterdammers namen daarna het heft in handen en na de pauze kwamen ze op 2-2 door weer een fraaie treffer van Berghuis, die vanaf rechts naar binnen kwam en met links ferm uithaalde.

De druk van Feyenoord werd almaar groter en Eljero Elia, Dirk Kuijt, Berghuis, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en invaller Michiel Kramer kregen flinke kansen. De winnende treffer bleef echter uit. Jones voorkwam in de extra tijd dat Nijland PEC de zege bezorgde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl