Max Verstappen op het podium na de Grand Prix van Shanghai
NOS SportAangepast

Verstappen na knappe inhaalrace naar podium

Lewis Hamilton heeft in zijn Mercedes een tumultueuze Grand Prix van China gewonnen. Hij bleef Ferrari-coureur Sebastian Vettel en Max Verstappen voor, die zijn Red Bull na een fabuleuze inhaalrace naar een niet voor mogelijk gehouden podiumplaats reed.

Verstappen had na zijn mislukte kwalificatie een droomstart op het deels opgedroogde circuit. Hij rukte op van P16 naar P11, waarna hij zich nog in de eerste ronde zelfs opwerkte naar de zevende plaats.

Crashes

Wat volgde was een chaotische fase met crashes van Lance Stroll en Antonio Giovinazzi, veel bandenwissels en een safetycar-fase. Toen er na zeven ronden weer 'normaal' kon worden geracet, lag Verstappen al op de vierde plaats.

Verstappen ging onverdroten door en snelde in ronde 8 ook langs Kimi Räikkönen en drie rondjes later langs teamgenoot Daniel Ricciardo. Alleen Hamilton, die vanaf poleposition uit de problemen was gebleven, bleef voor de ontketende Limburger buiten bereik.

Lewis Hamilton

In een vergeefse poging de aandringende Sebastian Vettel af te weren, verremde Verstappen zich vervolgens, waardoor hij eerder dan gewenst nieuw rubber moest halen.

Hamiltons marge was genoeg voor een probleemloze stop. Doordat ook Räikkönen nog naar binnen moest, gloorde alsnog het podium voor Verstappen.

Daarvoor moest hij in de laatste ronden nog wel fel duelleren met teamgenoot Ricciardo. Die kwam in zijn slipstream, maar Verstappen hield knap stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl