Bertrand Traoré en David Neres juichen bij de 3-0 voor Ajax

Ajax overklast NEC en zet Feyenoord onder druk

Ajax heeft moeiteloos de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen. De Amsterdammers overklasten de Nijmegenaren soms met fraai combinatievoetbal en wonnen uiteindelijk met 5-1.

De ploeg van Peter Bosz besliste het duel al in de eerste helft. Na nog geen tien minuten stond het al 2-0 voor de Amsterdammers. Wojciech Golla werkte een voorzet van David Neres langs de eigen doelman en Neres liet dezelfde doelman op aangeven van Amin Younes kansloos.

In de 32ste minuut speelde Bertrand Traoré zich knap vrij en schoof de 3-0 tegen het net. Nadat Ferdi Kadioglu met een mooie, verre lob 3-1 had gemaakt, kwam er weer wat vuur in het duel, maar lang duurde dat niet.

Slalom

Traoré speelde zich weer knap vrij en maakte 4-1. NEC bleef dapper de aanval zoeken, maar het was Hakim Ziyech die na een mooie slalom langs drie man Ajax op 5-1 zette.

Door de zege komt Ajax naast Feyenoord in de stand op de ranglijst. De clubs staan op 72 punten, alleen hebben de Rotterdammers een wedstrijd tegoed. Feyenoord speelt zondagmiddag vanaf 14.30 uur de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.