1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

2500 mensen protesteren in Arnhem tegen mishandeling homo's

In Arnhem is een manifestatie gehouden tegen geweld tegen homo's. Ook het stel dat vorig weekend werd mishandeld na een avondje stappen was erbij en riep op tot meer tolerantie. Het leverde hun een luid applaus op. 

"Jullie hebben ons door deze zware week heen gesleept", zei Jasper. Ronnie, die een klap met een betonschaar zou hebben gehad, was in tranen. "Je moet toch gewoon hand in hand kunnen lopen met de persoon van wie je houdt!", sloot Jasper zijn toespraak af.

De manifestatie was op het Gele Rijdersplein, waarbij deelnemers regenboogvlaggen en borden met teksten als 'Liefde is gewoon' en 'Liefde is sterker dan een betonschaar' bij zich droegen. Veel mensen liepen hand in hand. 

D66-leider Pechtold was een van de ongeveer 2500 deelnemers aan de betoging. Hij kreeg van tv-presentatrice Barbara Barend, die lesbisch is, het dringende advies om scholen te verplichten onderwijs te geven over diversiteit. 

De organisatie had een oproep gedaan om via sociale media selfies te delen om zich uit te spreken tegen geweld tegen homo's. Veel mensen gaven daar gehoor aan. 

Ook in Eindhoven en Den Haag waren betogingen, daar waren enkele honderden mensen bij. 

Vijf jongens van 14 tot en met 16 jaar zijn verdachte in de zaak van het mishandelde homostel. Ze zaten aanvankelijk vast, maar kwamen op last van de rechter-commissaris donderdag vrij. De advocaat van een van hen verklaarde eerder dat het geweld niets te maken had met het feit dat het een homopaar was. Ook zou van beide kanten zijn geslagen. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl