De spelers van Schalke 04 vieren de 1-0 van Guido Burgstaller (rechts)

Schalke tankt tegen matig Wolfsburg vertrouwen voor duel met Ajax

VfL Wolfsburg heeft zijn tweede Bundesliga-nederlaag op rij geleden. De ploeg van trainer Andries Jonker ging met 4-1 onderuit bij Schalke 04, dat komende donderdag tegen Ajax uitkomt in de kwartfinales van de Europa League.

Guido Burgstaller opende tussen twee onoplettende Wolfsburg-verdedigers al na zes minuten de score. Leon Goretzka maakte er voor rust met een strak schot 2-0 van.

Defensief geklungel

De club uit Gelsenkirchen profiteerde drie minuten na rust opnieuw van defensief geklungel bij Wolfsburg. Daniel Caligiuri kreeg de bal voor zijn voeten en aarzelde geen moment om uit te halen voor de 3-0.

Burgstaller maakte er in de slotfase zelfs 4-0 en Mario Gómez redde met een strafschop de eer voor Wolfsburg, waar Riechedly Bazoer de hele wedstrijd meedeed. Klaas-Jan Huntelaar mocht vlak voor tijd invallen bij Schalke.

Gómez houdt met zijn doelpunt zijn bijzondere reeks levend. Onder coach Jonker (bij Bayern en Wolfsburg) kwam hij in elke wedstrijd tot scoren.

Degradatiezorgen

Door de winst neemt Schalke afstand van de degradatiestreep. De club staat op 37 punten uit 28 duels. Voor Wolfsburg zijn de zorgen groter met 30 punten uit 28 duels. Volgende week staat het degradatieduel met FC Ingolstadt op het programma, de nummer 17 van de Bundesliga.

De nummer 16 van de Bundesliga speelt een promotie-/degradatiewedstrijd. Momenteel is dat FC Augsburg met 29 punten uit 27 duels. De nummer 17 en 18 degraderen rechtstreeks.

Strijd om plek 2

RB Leipzig liep in de strijd om de tweede plaats door een 1-0 zege op Bayer Leverkusen drie punten uit op Hoffenheim, dat met 2-1 verloor bij Hamburger SV.