ANP
NOS NieuwsAangepast

'Hogere boete voor ouders die appen met kinderen in de auto'

Ouders die met kinderen in de auto een smartphone gebruiken moeten een hogere boete krijgen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat er een straf van 460 euro op moet staan. Mensen die nu in de auto een telefoon in de hand hebben, riskeren een boete van 230 euro.

Ouders moeten wat VVN betreft het goede voorbeeld geven. De organisatie gaat het plan bespreken met politieke partijen. Uiteindelijk gaat het ministerie van Justitie over de hoogte van boetes.    

Hoverboards

Veilig Verkeer Nederland heeft ook enquête onder ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar gehouden over wat ouders wel en niet weten over speelvoertuigen. Daaruit blijkt dat ouders hebben vaak geen idee waar hun kinderen met hun speelvoertuigen wel en niet mogen komen. VVN betreurt dit omdat ook hiervoor geldt dat ouders belangrijk zijn voor het bijbrengen van verkeersregels. 

Met waveboards, skateboards, space-scooters en heelys (schoenen met een wieltje in de hak) mag je alleen op de stoep. Alleen waar een voetpad ontbreekt, mag je op een fietspad.

Hoverboards zijn niet goedgekeurd voor de openbare weg. Dat betekent dat je ze alleen op privéterrein mag gebruiken.

VVN organiseert elk jaar verkeersexamens voor leerlingen in het basisonderwijs. Die beginnen vandaag. In de lespakketten is ook aandacht voor de regels voor speelvoertuigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl