NOS VoetbalAangepast

Bosz: doelsaldo was al geen issue meer

Bosz: doelsaldo was toch al geen issue meer

Ajax blijft met de 4-1 zege op AZ in het spoor van koploper Feyenoord. Maar het inlopen van het doelsaldo, dat zit er na de 8-0 overwinning van de Rotterdammers waarschijnlijk niet meer in. Hoewel trainer Peter Bosz daar allang niet meer mee bezig was.

"Het doelsaldo was al na de wedstrijd tegen Feyenoord geen issue meer", zei Bosz, die pas na de wedstrijd hoorde van het doelpuntenfestijn in De Kuip. "Het was een issue geweest als we zondag met 5-0 hadden gewonnen, wat ook had gemoeten."

Tegen AZ begon Ajax wervelend, maar na een half uur begon de machine stroever te lopen, constateerde Bosz. "We zaten er in het begin bovenop, kregen kansen en scoorden. Dan hoop je dat het nog 2-0 of 3-0 wordt, maar tegen de rust werden we al steeds slordiger."

Na de gelijkmaker van Wout Weghorst in de tweede helft maakte Bosz zich wel even zorgen. "We staan heel slecht bij die tegengoal. Dat was niet onze beste fase. Maar uiteindelijk hebben we terecht gewonnen."

Lasse Schöne vond de zege van Ajax ook terecht, maar gaf toe in de tweede helft "niet met een geweldig gevoel" in het veld te hebben gestaan. "Het ging heel moeizaam, maar ik heb nooit het idee gehad dat we het nog zouden weggeven."

De Deen was zelf ook weer belangrijk. Bij afwezigheid van Kasper Dolberg nam hij de strafschop, hoewel hij er eerder dit seizoen al twee had gemist. "Ik stond weer bovenaan de lijst, ja. Ik ben goed als de bal stilligt, dus het was mijn taak om hem erin te schieten."

Blessure Klaassen

Aanvoerder Davy Klaassen bleef in de rust in de kleedkamer achter met een kneuzing aan zijn onderbeen. "Hij heeft wel twee aardige tikkies gehad", zei Bosz. Of het duel met NEC van zaterdag in gevaar komt voor Klaassen, kon de Ajax-trainer nog niet zeggen. "Eerst maar eens kijken hoe hij hier de komende dagen van herstelt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl