Demonstratie in Amsterdam tegen homogeweld NOS

In Amsterdam hebben een kleine duizend mensen meegedaan aan een demonstratie tegen geweld tegen homo's. De mars, onder het motto 'hand-in-hand', was georganiseerd door jongerenorganisaties. Aanleiding zijn de recente geweldsincidenten tegen homo’s. In Arnhem werden twee mannen die hand in hand liepen mishandeld.

Aan het hoofd van de mars liepen bekende Nederlanders hand in hand, onder wie Frits Barend, Bart Chabot, Henny Huisman en Ellie Lust. Ook veel anderen liepen hand in hand van de Dam naar het Homomonument. Daar worden bloemen neergelegd.

Tijdens een Facebook live sessie, eerder vanavond, vroeg NOS-redacteur Youssef Abjij aan enkele deelnemers van de mars waarom ze meeliepen. 

Ik ben ook in elkaar geslagen dus ik maak graag een statement

Een van de organisatoren is de voorzitter van de JOVD in Amsterdam, Splinter Chabot. "Het maakt niet uit of je op mannen, vrouwen of iets daartussen valt; dat mag in Nederland. Niet alleen volgens de wet, maar ook op straat", zegt hij.

De jongeren van de Jonge Socialisten (PvdA), Dwars (GroenLinks), de Jonge Democraten (D66) en het CDJA (CDA) hadden zich bij het initiatief aangesloten.

STER reclame