Pepsi-spot met Kendall Jenner valt verkeerd in VS

Pepsi is het mikpunt geworden van spot door een reclamefilmpje dat de frisdrankfabrikant online heeft gezet. Daarin is te zien hoe model Kendall Jenner meedoet aan een demonstratie. In de commercial geeft ze een blikje Pepsi aan een politieagent, waarna de demonstranten beginnen te juichen. Met haar actie wendt Jenner zogenaamd een confrontatie af.

Maar na alle gevallen van excessief politiegeweld in de Verenigde Staten, ziet niet iedereen er de humor van in. Op sociale media wordt het filmpje dan ook met de grond gelijk gemaakt. Op Twitter was de commercial zelfs even het meest besproken onderwerp wereldwijd.

Veel mensen vinden het onsmakelijk dat Pepsi protesten gebruikt om frisdrank te verkopen. "Nu Kendall Jenner politiegeweld heeft opgelost met Pepsi, kan Coca-Cola misschien het conflict in het Midden-Oosten oplossen", zegt een CNN-journalist op Twitter.

Keith Boykin
@keithboykin
Now that Kendall Jenner and Pepsi have solved police brutality, we just need Jared Kushner and Coke to solve the Mideast peace problem.
2 jaar geleden

Ook leggen veel mensen een link met een foto uit de stad Baton Rouge, die vorig jaar de hele wereld is overgegaan. Daarop staat de zwarte vrouw Leshia Evans in een avondjurk stoïcijns tegenover zwaarbewapende politieagenten. "Als Evans een blikje Pepsi had, werd ze misschien beter behandeld", valt te lezen.

omri
@Omri_Rawrlan
Maybe if Ieshia Evans had a Pepsi in her hand the cops wouldn't have treated her so poorly 🙄
2 jaar geleden

In een reactie verdedigt Pepsi het spotje nu. De frisdrankgigant zegt dat in de commercial mensen te zien zijn die in harmonie met elkaar leven. "Wij denken dat dat een krachtige boodschap is." 

pj
@pjhoody
Better start walking around with a can of Pepsi, Black man.
2 jaar geleden
Jordanna
@Jem137
The uncredited inspiration...as usual #PEPSI
2 jaar geleden
Suge Night Shyamalan
@B_Effin_G
"Aye...tell Jesse to get a 6-pack of Pepsi and bring it to Selma. I'll explain later..."
2 jaar geleden

STER Reclame