Dora Rodic met haar herder Rex
NOS NieuwsAangepast

Kort geding over 'verdwenen' hond Rex

Dora Rodic uit Dordrecht eist haar hond Rex terug. De rechter oordeelde al dat haar in beslag genomen Mechelse herder terug naar huis mag, maar het OM heeft het dier niet meer in bezit. In Den Haag dient morgen een kort geding over de zaak.

De hond had in september twee kinderen en een fietser gebeten bij een speeltuin in Dordrecht. "Mijn cliënt zegt ook: dit had nooit mogen gebeuren", vertelt Rodic' advocaat Diantha van Eijsden. Uit onderzoek zou blijken dat de herder niet vals is.

Eigenaresse Rodic werd veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 500 euro. Omdat de verwondingen niet ernstig waren, oordeelde de rechter dat Rex onder voorwaarden terug mag. 

Vervreemd

Maar volgens een woordvoerster van het OM was de hond tijdens de procedure al "vervreemd", zoals dat heet. De hond is dan niet meer van de oorspronkelijke eigenaar. "We weten waar hij is, hij is herplaatst en heeft een nieuwe eigenaar", aldus de woordvoerster. 

Rex was aanvankelijk op een geheime locatie in een kennel ondergebracht. Maar omdat uit onderzoek bleek dat de hond goed heropvoedbaar was, is een nieuwe eigenaar gezocht, aldus het OM.  

Mijn cliënt is er uiteraard kapot van.

Advocaat Diantha van Eijsden

Schandalig, vindt Van Eijsden. "Mijn cliënt is er uiteraard kapot van. Het recht behandelt huisdieren als spullen, terwijl je er een emotionele band mee hebt." Rodic eist dat haar hond binnen zeven dagen alsnog wordt teruggehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl