Ed Sheeran overweegt jaartje Nederland: het is hier zo leuk

ANP

Al twee dagen lang kan je Ed Sheeran tegenkomen in Amsterdam, maar binnenkort zie je hem misschien wel vaker. 

De zanger is in Nederland voor zijn optredens in de Ziggo Dome en denkt erover om naar Nederland te verhuizen, vertelt hij in een interview met het Zapp Weekjournaal. "Het is zo leuk. Ik denk erover om hier een jaar te komen wonen."

Zapp Weekjournaal interviewt Ed Sheeran

De zanger geniet erg van zijn bezoek aan ons land. Eergisteren fietste hij door Amsterdam en bezocht hij een bierbrouwerij. 

Al zijn vrienden zijn ook bij hem, vertelt hij aan Zapp. "Ik weet niet waarom, maar als ik in Amsterdam moet optreden, willen al mijn vrienden opeens mee", lacht hij.

Eenmansband

Vanavond geeft de Britste zanger nog een concert in de Ziggo Dome. Zijn concert van gisteren kreeg veel lovende reacties in de media. Het Parool noemde de singer-songwriter "een eigen achtergrondzanger, tweede gitarist, bassist en drummer. Een eenmansband, maar dan echt." Ook looft de krant zijn brede muzikale spectrum.

Ook het NRC prees de zanger om zijn kwaliteiten als 'eenmansband'. "Door te kloppen, te plukken en te harken op zijn gitaar produceerde hij virtuoos het geluid van een compleet drumstel."

Het AD noemt Sheeran een live fenomeen en excellent hitschrijver. Dagblad Metro roemt Sheeran om zijn loepzuivere zang, zijn brede kennis van instrumenten, zijn "alles mag"-instelling en zijn nummer Shape of You. "Hiphop, Ierse volksmuziek en natuurlijk gewoon lekkere popsounds: bij een avondje Ed Sheeran komt van alles voorbij. Zo blijkt Sheeran ook in real life een behoorlijk partijtje te kunnen rappen."

Het hele interview met Ed Sheeran is zondag om 18.30 uur te zien in het Zapp Weekjournaal. Al eerder de zanger zien? Vrijdag wordt op NPO 3 een interview met hem uitgezonden in College Tour.