Het lichaam van het slachtoffer lag in de kofferbak RTV Drenthe/Steven Ophoff

De dode man die vrijdag werd gevonden in een auto in het Drentse Stieltjeskanaal, was een 31-jarige man uit Klazienaveen. Hij is door geweld om het leven gekomen. 

Het hele weekend ging volgens RTV Drenthe al het gerucht dat het ging om de betreffende man uit Klazienaveen. Vrijdagavond doorzocht de politie al zijn woning, maar pas vandaag kon met zekerheid gezegd worden dat het hem was. 

Ongeloof

In Klazienaveen reageren inwoners vol ongeloof op het nieuws, schrijft de regionale omroep. Donderdagmiddag was de man nog op zijn werk. Toen hij zich vrijdagochtend niet meldde bij het loonbedrijf, is zijn vader gebeld. 

"Het was een leuk kereltje. Een harde werker die nooit verzaakte", zegt de eigenaar van het loonbedrijf tegen RTV Drenthe. Een buurvrouw typeert hem als een schat. "Hij stond altijd voor je klaar", zegt ze. De vrouw slaapt slecht sinds ze het nieuws hoorde. "We leven hier op de automatische piloot."

Kofferbak

Vrijdagochtend vond de politie het lichaam van de man in de kofferbak van zijn eigen auto. De auto stond met de neus in het water van het Stieltjeskanaal, vlak bij Coevorden. 

Hoe en waarom de man om het leven is gebracht, is nog onduidelijk. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt de zaak. 

STER reclame