Alexander Pechtold en Wouter Koolmees (D66) hand in hand solidair met homo's
NOS NieuwsAangepast

Formatiepartners veroordelen homogeweld

De onderhandelaars over een nieuw kabinet veroordelen het geweld tegen twee homo's afgelopen weekend in Arnhem die hand in hand over straat liepen.

VVD-leider Rutte vindt het vreselijk wat er is gebeurd. "We hebben geen kabinetsformatie nodig om dit aan te pakken, dat moet sowieso gebeuren", zei hij. Het COC heeft informateur Schippers een brief gestuurd waarin wordt aangedrongen op actie.

D66-leider Pechtold kwam hand in hand aanlopen met D66-Kamerlid Koolmees. Hij zei dat hij daarmee een actie steunt van sportverslaggeefster Barbara Barend die alle mannen in Nederland oproept om deze week hand in hand te lopen uit protest tegen het geweld. "We denken dat het heel normaal is in Nederland om te uiten wie je bent. Dat is blijkbaar nog steeds niet het geval", zei Pechtold.

Ook andere politici sluiten zich aan bij het 'hand in hand-protest'.

Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher hand in hand op het strand van Scheveningen

Ook GroenLinks-leider Klaver vindt het "bizar" wat er is gebeurd. Hij vindt het niet normaal en niet passen in Nederland. "Mensen moeten zich gedragen", zei hij. Het aanpakken van homogeweld zou altijd een topprioriteit moeten zijn.

CDA-leider Buma heeft de brief van het COC ontvangen en gaat hem lezen.

Formatie-onderhandelaars: homogeweld meteen aanpakken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl