Jeanine Abbring ANP

Zomergasten van de VPRO heeft een nieuwe presentator: Janine Abbring. Wie gisteravond naar Zondag met Lubach keek kreeg die boodschap misschien al mee. Abbring is eindredacteur van dit programma.

Zomergasten komt al jaren op de televisie met wisselende presentatoren. In het live interviewprogramma wordt met gasten gepraat aan de hand van favoriete televisie- en filmfragmenten. De vorige editie werd gepresenteerd door de journalist Thomas Erdbrink.

Janine Abbring is ook bekend van Vroege Vogels. Ook deed ze mee aan Wie is de Mol; bij een val van een rots brak ze haar rug.

"Ik zie mezelf meer als programmamaker dan als tv-persoonlijkheid", zegt Abbring over haar zomerbaan. "Ik ben gewend om drie uur lang live radio te maken, dus ik kan goed de tijd in de gaten houden en items afsluiten."

"Ik maak me geen zorgen over mijn imago", zegt Abbring. "En mijn collega's van Zondag met Lubach zullen toch wel gemene rotgrappen tegen me maken. Daar heb ik nu al zin in: "Janine, wil je dit eerst inleiden of gaan we meteen naar het fragment?"

Zomergasten wordt dit jaar uitgezonden van zondag 23 juli tot en met zondag 27 augustus. Wie de gasten zijn wordt later bekendgemaakt.

STER reclame