Oranje-Rood ziet na remise Kampong naderen

Kampong pikt aan bij topvier na zege op Pinoké

In de strijd om de play-off-tickets in de mannenhoofdklasse hebben de hockeyers van Oranje-Rood averij opgelopen bij HGC. In Wassenaar stond na het laatste fluitsignaal 2-2 op het scorebord. Ondertussen liet de concurrentie geen steken vallen.

Oranje-Rood pakte tegen HGC dankzij achtereenvolgens Bob de Voogd en Mink van der Weerden tot tweemaal toe een voorsprong, maar de regerend landskampioen slaagde er niet in de drie punten mee naar huis te nemen. Steijn van Heijningen zette de thuisploeg in de zestigste minuut naast de nummer drie van de ranglijst.

Die positie is Oranje-Rood nu kwijtgeraakt aan Rotterdam, dat een zuinige 2-0 overwinning boekte bij HC Tilburg. Sjoerd Gerretsen en Sebas Molkenboer waren in de eerste helft doeltreffend.

Opgeschrikt

Kampong won ook - met 4-1 bij Pinoké - en heeft de topvier nog nadrukkelijker in het vizier gekregen. De achterstand op Oranje-Rood, dat zich nog net binnen de play-off-zone bevindt, is tot op één punt teruggebracht.

Morris de Vilder opende al in de eerste minuut de score voor Pinoké en ook daarna waren de gastheren de bovenliggende partij. Niettemin had Kampong dankzij Bjorn Kellerman en Boet Phijffer na twintig minuten het tij gekeerd. Daarna werden de Utrechters ook sterker. Na rust bouwden Philip Meulenbroek en Lars Balk de voordelige marge verder uit.

HC Tilburg Rotterdam 0-2

Bloemendaal verzekerde zich als eerste van het toetje van de competitie, waarin de landstitel op het spel staat. De koploper won thuis met 5-2 van Almere. Na de 4-0 van Rogier Hofman in de 36ste minuut sputterden de gasten nog even tegen, maar het laatste woord was aan Florian Fuchs met zijn tweede doelpunt van de middag.