NOS NieuwsAangepast

Teleurgestelde Feyenoorders: over maand gewoon op de Coolsingel

De spanning is op de gezichten af te lezen in Sportcafé Schieland. Gehuld in Feyenoord-shirtjes wordt er samen naar de klassieker gekeken. "Als we dit winnen, dan wordt het echt spannend", zegt een fan vooraf. Aan een kampioenschap durven de meesten nog niet te denken.

Feyenoordfans in sportcafé de Schieberg

Toch twinkelen bij een enkeling de ogen. "Ik kan me zo'n spannende Klassieker niet herinneren. Zo laat in het seizoen, terwijl wij op de eerste plek staan. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

"Ik heb er heel veel zin in. Als we dit winnen, hebben we een grote kans op het kampioenschap", zegt een jongen die mee is met zijn vader. "Ik werd vanochtend wakker en ben toen de uurtjes gaan aftellen", zegt een ander. Tot 14.30 uur, dan wordt er afgetrapt in de Amsterdam Arena.

Een minuut later is het opeens behoorlijk stil in het café.

Meeleven met Ajax- en Feyenoordfans tijdens de Ajax-Feyenoord

Ondanks dat Feyenoord al in de eerste minuut een doelpunt tegen krijgt, maken de kijkers zich niet echt druk.

"Dat was wel heel snel", zegt de jonge fan in de rust. "We hebben wel wat kansen gehad, die bal van de zijkant was erg close." Zijn vader kijkt bedrukt toe: "Erg jammer dat Jørgensen er zo snel af moest. Maar tegen Heerenveen kwam de ommekeer ook in de tweede helft. Dus het kan nog."

Nicolai Jørgensen bij de kleedkamers

"Ik heb het idee dat Ajax meer wil dan Feyenoord vandaag, dat ze fanatieker zijn", zegt een andere fan, die erbij is gaan zitten. "Dat was nou juist de kracht van Feyenoord het hele jaar." Hij schudt zijn hoofd: "Ik weet het niet hoor."

Ook in de tweede helft speelt Feyenoord niet het spel waar de toeschouwers in het sportcafé zo naar snakken.

Als de Rotterdamse spelers teleurgesteld van het veld sjokken, kijken de fans vooruit. "We staan nog steeds drie punten voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt", zegt een bezoeker.

"We hebben verloren, maar alsnog de grootste kans op het kampioenschap", zegt de jongen. "Over een maand staan wij op de Coolsingel", belooft zijn vader.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl