Ajax viert de overwinning op Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Bosz baalt van doelsaldo: het had 5-0 moeten zijn

Ajax-trainer Peter Bosz is "hartstikke blij" met de dik verdiende 2-1 zege op Feyenoord, maar zit wel met het doelsaldo en de vele gemiste kansen in zijn maag. "Eigenlijk hebben we gewoon een punt laten liggen."

Feyenoord gaat zes speelronden voor het einde met drie punten voorsprong op Ajax aan kop. Het doelsaldo is ook in het voordeel van de Rotterdammers: +50 om +40.

"Als we vandaag met 5-0 hadden gewonnen, had niemand daar gek van opgekeken", gaat Bosz verder. "Dan hadden wij er drie meer bij gehad en zij drie eraf. Dan was het doelsaldo bijna gelijk geweest."

Bosz baalt van doelsaldo: punt laten liggen

Bosz vindt dat "iedereen betrouwbaar en volwassen speelde", maar middenvelder Lasse Schöne was met zijn rake vrije trap in de eerste minuut wel de man van de wedstrijd.

"Eigenlijk oefen ik niet veel op vrije trappen. Ik ben meer een wedstrijdnemer", laat de Deen weten. "Of het wel een vrije trap was? Ja, ik denk het wel. Hij ging er heerlijk in via de onderkant van de lat."

Schöne oefent weinig op vrije trappen: ben een 'wedstrijdnemer'

Schöne had genoten op het veld. "Wij waren zeker de eerste helft heer en meester. Feyenoord kreeg van ons geen mogelijkheid om te voetballen. Als we iets beter voor de goal waren geweest, hadden wij nog meer doelpunten gemaakt."

"Die laatste twee minuten was het billenknijpen", geeft hij toe. "Maar deze overwinning is dik en dik verdiend. Laten we hopen dat dit een flinke tik voor Feyenoord was."

Bosz hoopvol

Daar sluit Bosz zich bij aan. "Als we vandaag hadden verloren, was het over geweest. Nu zal Feyenoord moeten en niet meer mogen."

Feyenoord ontvangt woensdag Go Ahead Eagles en Ajax speelt dan thuis tegen AZ.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl