NOS WielrennenAangepast

Rivera sprint naar zege in Ronde van Vlaanderen

Rivera sprint naar zege in Ronde van Vlaanderen

Coryn Rivera van Sunweb heeft de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. De Amerikaanse bleef in de sprint Gracie Elvin, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten voor.

De finale van de 153 kilometer lange wedstrijd, met daarin twaalf hellingen, kwam op gang toen olympisch kampioene Anna van der Breggen aanviel. Op 28 kilometer van de aankomst kreeg ze Van Vleuten, de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Poolse Katarzyna Niewiadoma mee.

De vier werkten goed samen en leken het ook te gaan redden, maar werden net voor het ingaan van de slotkilometer toch nog ingerekend. Rivera was daarna de beste in de sprint. Ze won dit jaar ook al de WorldTour-race Trofeo Alfredo Binda en werd derde in Gent-Wevelgem.

Van Dijk voelde dat ze niet kon winnen en hielp Rivera aan zege

Ellen van Dijk, ploeggenote van Rivera, begon de dag nog als kopvrouw van Sunweb. "Iedereen reed voor mij, maar ik merkte dat ik bergop niet goed genoeg was. Toen de vier koplopers vertrokken kon ik niet mee. Dan moet je eerlijk zijn, ook al is het niet leuk. Toch zit er maar een ding op en dat was volle bak rijden om het gat te dichten."

Dat lukte, want onder het vod van de laatste kilometer waren de koplopers teruggepakt. "Ik had er wel vertrouwen in dat Coryn zou winnen, al kon ik niks meer doen. Toen ik hoorde dat ze gewonnen had was ik superblij, dat maakt het toch nog een mooie dag.

Blaak kan nog niet tevreden zijn na derde plaats in Vlaanderen

Blaak teleurgesteld met derde plaats

"Ik zou eigenlijk best tevreden moeten zijn met een derde plaats, maar dat ben ik niet. Ik ben best teleurgesteld, zegt Chantal Blaak." Ploeggenote Anna van der Breggen was lang in de aanval, maar toen de kopgroep werd bijgehaald moest Blaak het afmaken. "Ik heb alles gegeven, maar er waren er gewoon twee sneller."

"Misschien ging ik te vroeg op kop, maar ik kon niet anders. Als je verliest, denk je altijd 'wat als'. Een podium in de Ronde van Vlaanderen is best mooi, maar ik wilde gewoon winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl