NOS VoetbalAangepast

Locadia waardeert het voetbal veel meer dan voorheen

Aannemen, controleren, uithalen en scoren. Met de fraaie openingstreffer tegen Sparta schonk PSV-aanvaller Jürgen Locadia zichzelf de ultieme beloning na een lange periode van blessureleed.

Locadia waardeert het voetbal veel meer na blessureleed

De PSV-aanvaller stond zeven maanden langs de kant met een liesblessure. "Ik was best depressief", erkent Locadia, die tegen Sparta zijn eerste goal sinds mei 2016 maakte. "Ik zat thuis en kon niets doen. Ik zag dat het ook niet goed ging met PSV, dat doet wel wat met je."

Meer waardering

Locadia kwam in augustus 2015 tot woede van coach Phillip Cocu in opstand, omdat hij het destijds niet eens was over zijn rol als linkeraanvaller. De aanvaller bleef toen weg van de training. Zo'n fout zal de 23-jarige aanvaller niet snel meer maken.

"Ik waarder het voetbal meer dan voorheen", zegt Locadia. "Het is voor mijn gevoel nu al een eer om op het trainingsveld te kunnen staan. Tijdens mijn blessure zat ik alleen maar wanhopig om mij heen te kijken."

Missende schakel

Locadia's gretige inbreng tegen Sparta was iets waar het bij PSV voor de winterstop dikwijls aan ontbrak. Was de aanvaller de missende schakel? "We gaan niet naar excuses zoeken, maar het is een feit dat Jürgen een belangrijke schakel bij PSV is", aldus trainer Cocu.

"Hij was de afgelopen periode heel goed aan het trainen. Ik zei toen al dat hij zo moest doorgaan en dat het moment vanzelf komt dat hij een kans zou krijgen."

Cocu trots op Locadia: was een zware periode voor hem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl