Sebastien Haller heeft FC Utrecht op voorsprong gezet

FC Utrecht verslaat Willem II en profiteert van puntenverlies AZ

FC Utrecht heeft op eigen veld een verdiende 2-0 thuiszege op Willem II geboekt. De nummer vier van de eredivisie loopt daardoor twee punten uit op AZ, dat thuis gelijkspeelde tegen FC Groningen (0-0).

De thuisploeg had vanaf het begin een overwicht en kwam verdiend op 1-0: na een mooie aanval liep Sébastien Haller uit een voorzet van Kevin Conboy de bal binnen.

Na een half uurtje kwam Willem II wat beter in de wedstrijd en Fran Sol schoot net naast. Geen van beide ploegen kon na rust een vuist maken.

FC Utrecht-middenvelder Wout Brama houdt Jordy Croux van Willem II van zich af

Sofyan Amrabat schoot net naast het Willem II-doel en een balletje van Haller achter zijn standbeen langs eindigde in de handen van doelman Kostas Lamprou.

Het waren schaarse hoogtepuntjes. Richairo Zivkovic kreeg in blessuretijd via beide palen, na een schot van Nacer Barazite, de bal voor z'n voeten en schoot raak.

Minuut stilte

In de Galgenwaard werd voorafgaand aan het duel een minuut stilte in acht genomen voor de overleden oud-voorzitter Theo Aalbers.