Brandley Kuwas trefzeker voor Heracles

Schitterende vrije trappen brengen Heracles zege tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft zich stevig in de middenmoot genesteld dankzij een eclatante zege op sc Heerenveen. De Friezen, bij wie het na de winterstop niet echt meezit, werden in Twente op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

De avond begon nog zo goed voor de bezoekers. Al in de vijfde minuut legde Mike te Wierik Pelle van Amsersfoort neer, waarna Reza Ghoochannejhad vanaf de strafschopstip raak schoot.

En daarmee was het goede nieuws op voor Heerenveen. Al snel maakte Reuven Niemeijer (na goed werk van Brandley Kuwas) gelijk, waarna Samuel Armenteros met een prachtige vrije trap de thuisploeg op voorsprong zette. De Zweed streelde de bal met een schitterende krul in de kruising.

Dat kan beter, moet Kuwas gedacht hebben. Bij de volgende vrije trap ging de Curaçaoënaar achter de bal staan en met een geweldige streep joeg hij de bal eveneens in de kruising. Toen de Fries Jerry St.Juste na een half uur zijn tweede gele kaart ontving, zat de wedstrijd op slot.

Heracles had desondanks nog wel wat geldingsdrang en maakte vlak voor rust de 4-1, via een prima kopbal van Kristoffer Peterson. Enkele ogenblikken later had de Zweed zelfs de 5-1 op de schoen, maar hij schoot net over.

Zoveel als er in de eerste helft gebeurde, zo weinig gebeurde er na de rust. Beide ploegen zochten voor de vorm nog wel de aanval. Er stond echter niets meer op het spel en zo werd de wedstrijd ook uitgespeeld.