Schaatsploeg Team Victorie stopt ermee

Michel Mulder Team Victorie

Team Victorie stopt er na een seizoen alweer mee. De schaatsploeg heeft nooit een hoofdsponsor kunnen vinden.

Michel Mulder, Bart Swings en Marije Joling waren de belangrijkste schaatsers in de ploeg. De Australische Desley Hill was hoofdcoach.

Michel Mulder is logischerwijs teleurgesteld. "Jammer dat het niet is gelukt. Ik heb vorig jaar risico genomen en deze stap gezet om iets nieuws op te zetten richting de Olympische Spelen. Nu snel op zoek naar een oplossing, want het seizoen begint bijna."

Marije Joling: "Hoorde woensdag dat de ploeg ermee stopt. Zonde voor ons en het schaatsen in het algemeen dat het ons niet is gelukt om het rond te krijgen. Sta er nu helemaal blanco in richting volgend jaar. Na woensdag bezig geweest met andere teams, maar dat heeft tot nu toe nog niks opgeleverd."

Coach Desley Hill kijkt toch met plezier terug op het afgelopen jaar. "Het olympisch seizoen in gaan zonder sponsor is niet te doen. Je moet alles op alles zetten om de Spelen te halen. Dan heb je geld nodig. Heel spijtig dat het niet is gelukt. Ik heb met veel plezier gewerkt met het team."

"Sommigen willen blijven samenwerken en zoeken een individuele sponsor. Ik hoop dat het lukt. Zelf ga ik verder met coaching van individuen via een online-platform, dat ik heb opgezet. VerderĀ coach ik nog een groepje inline-skaters."