NOS NieuwsAangepast

Hoe stemde jouw buurt? Bekijk hier de kaart

Voor de NOS verzamelde de Politieke Academie de afgelopen weken de verkiezingsuitslagen van alle 9357 stembureaus in alle 388 gemeenten. Bekijk hieronder de verkiezingsuitslag van het stembureau bij jou in de buurt.

Klik linksboven eerst op de juiste provincie, en zoom vervolgens in op de kaart om het stembureau bij jou in de buurt te zien.

Op onderstaande kaart is goed te zien hoe groot de verkiezingsnederlaag was voor de PvdA. De partij domineert bijna nergens meer. De PvdA won op slechts 8 stemlocaties, nog minder dan Artikel 1 die op 10 plekken de grootste was - allemaal stembureaus in Amsterdam Zuidoost.

De achterban van Denk bevindt zich bijna volledig in grote steden in de Randstad. Denk heeft maar drie zetels in de Tweede Kamer, maar was op 191 verschillende stemlocaties de grootste partij. 50Plus en de Partij voor de Dieren, met meer zetels in de Tweede Kamer, waren nergens de grootste.

Terwijl GroenLinks en D66 het goed doen in de grote steden, is het CDA opvallend vaak de grootste in Overijssel, Friesland en Oost-Brabant. Bekijk op de kaart hieronder op welke locaties de partijen de grootste waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl