ANP

Drie dagen na het ontslag van Danny Blind is de KNVB begonnen met gesprekken die moeten leiden tot de aanstelling van een nieuwe bondscoach.

Dat heeft Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB en momenteel de hoogste in rang bij de bond, aan de NOS laten weten. Ook met Louis van Gaal is gesproken.

Nieuwe organisatie

De hele organisatiestructuur van de KNVB wordt onder de loep genomen. Iedere bestuurlijke functie, van die van technisch directeur Hans van Breukelen tot die van bondsvoorzitter Michael van Praag en tot die van Decossaux zelf, staat ter discussie.

'Van Gaal wil geen pannenkoek als bondscoach'

De KNVB wil een organisatie waarbij de bestuursvoorzitter de leiding moet krijgen. Voor die functie lijkt Van Gaal de aangewezen man. De nieuwe functie moet per 1 oktober gestalte krijgen.

Voor de volgende interland, op 31 mei tegen Marokko, moet er duidelijkheid zijn op alle gebieden.

Frank én Ronald de Boer?

De mogelijke komst van Van Gaal, die dinsdagavond in de Amsterdam Arena nog zei van niks te weten, betekent ook dat de nieuwe bondscoach zijn goedkeuring nodig zou moeten hebben. Frank de Boer, eventueel in samenwerking met broer Ronald, lijkt daarmee een belangrijke optie.

'Van Gaal sluit terugkeer als bondscoach uit'

STER reclame