Hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam ANP

Een Turkse rechtbank heeft bepaald dat de toeristische website Booking.com geblokkeerd moet worden. De vereniging van Turkse reisorganisaties had het bedrijf in 2015 aangeklaagd wegens "oneerlijke concurrentie". Booking.com moet zijn online activiteiten in Turkije nu voor onbepaalde tijd staken.

De uitspraak geldt alleen voor reserveringen voor accommodaties in Turkije. Het blijft wel mogelijk via Booking.com vanuit Turkije hotels in het buitenland te boeken. 

Eerder was het bedrijf al veroordeeld tot een boete van 2,5 miljoen lira (ruim 600.000 euro). Op dit moment is de site in Turkije nog steeds toegankelijk.

Booking gaat in beroep

In een reactie zegt Booking.com in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank. "Wij zijn ervan overtuigd dat we een bijdrage leveren aan een gezonde concurrentie in de markt door Turkse consumenten een transparant en gemakkelijk platform te bieden om accommodaties over de hele wereld te vergelijken en te boeken. We dragen ook bij aan een waardevolle groei van de business van meer dan 13.000 Turkse aanbieders.“

Booking.com is in Nederland gevestigd. Via de website kunnen mensen die op reis gaan een hotelovernachting boeken. Dagelijks worden ruim 1,2 miljoen overnachtingen gereserveerd via Booking.com. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen.

STER reclame