Het lammetje is kerngezond.
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Schaap met vijf poten geboren in Zeeland

In Zeeland is een schaap met vijf poten geboren. Tussen de twee voorpoten bungelt een extra exemplaar. Het dier heeft er geen last van, zegt hobbyboer Bertus Aartsen. De boer kon zijn ogen niet geloven toen het lammetje werd geboren: "Ik heb haar nog drie keer omgedraaid, want ik geloofde mijn ogen niet, maar het was dus echt waar. Ze had vijf poten."

Het lammetje is nu al bijzonder voor de boer. Normaal gesproken geeft hij zijn dieren geen naam, omdat hij ze toch niet uit elkaar kan houden. Maar omdat het donkere lam is geboren op de sterfdag van de actrice Adèle Bloemendaal, bekend van 't Schaep met de 5 pooten, is het jonge dier naar haar vernoemd.

Schaap met vijf poten geboren

Weghalen

Boer Aartsen is niet van plan de extra poot weg te laten halen. "De kans is groot dat de moeder het lammetje dan afstoot, vanwege onder andere de geur van mensen die er dan aan hangt en het ontsmettingsmiddel", zegt hij tegen Omroep Zeeland.

Wat er nu met het lammetje gaat gebeuren is niet duidelijk. Normaal gaan alle lammetjes die worden geboren bij de boer weg, naar de slacht of andere boeren. Maar als de belangstelling voor het dier heel groot wordt, denkt boer Aartsen dat hij haar wel houdt.

Advertentie via Ster.nl